Osog

Actueel nieuws

 *er zijn voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen.  Alleen word de parkeerplaats s avonds niet verlicht. Er ontbreekt  een geleide lijn maar voor de entree ligt een ruime mat wat een goed markeringspunt voor slecht zienden en blinden is.

Ook hebben we de entree geschouwd:

* de bewegwijzering  was uitstekend,  drempels waren niet hoger  dan 20mm,  de vluchtwegen zijn  duidelijk aangegeven.  Helaas waren de balies op alle verdiepingen te hoog voor rolstoel gebruikers, deze waren 110cm i.p.v. 80cm. Op de begane verdieping is een invalidentoilet.

Er is ook gekeken naar de trap b.v.:

*de trap treden naar de eerste en tweede verdieping. Voor de mensen die slechtziend zijn zouden we de eerste en de laatste trap graag voorzien van een opvallende gele streep of een noppenmarkering, zodat zij kunnen voelen en zien wat de eerste en laatste trap trede is. Wanneer je naar de 1e verdieping loopt is er op de trap een haakse leuning aangebracht. Dit kan struikelen en vallen veroorzaken.

Wilt u het gehele schouwrapport in zien neem dan contact met onze secretaris secretarisosog@gmail.com 

 

 

 

Hoe toegankelijk zijn de stemlokalen in de gemeente Emmen

20 maart en 23 mei konden we weer gaan stemmen, op verzoek van de gemeente Emmen zijn de leden van de werkgroep toegankelijkheid van de OSOG gaan schouwen op de toegankelijkheid van de stemlokalen in de gemeente Emmen. Op 20 maart gingen met ze ’n allen op pad. 18 stemlokalen hebben we die dag geschouwd er waren veel locaties bij die prima in orde waren maar anderen ook absoluut niet. 23 mei gingen we weer met 6 van onze vrijwilligers op pad, nu gingen we 39 stemlokalen schouwen een nog groter karwei, maar het is gelukt. Ook nu zaten er stemlokalen tussen met trapjes, steile hellingen, drangers op de deuren en waar het vinden van het stemlokaal niet simpel was. Maar ook nu waren er weer stemlokalen bij die simpel waren te vinden en heel goed toegankelijk. In het gemeente huis in Emmen lag deze verkiezing een stem mal met sound Box voor de mensen met een visuele beperking om zelfstandig te kunnen stemmen. Onze bevindingen van alle stemlokalen gaan naar de medewerkers van de gemeente in de hoop dat bij een volgende verkiezing alle stemlokalen goed toegankelijk zijn.