Osog

Wat doen wij?

Het OSOG heeft als doel burgers met een beperking zoveel en zo goed mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving.

Wat doet de OSOG :

OSOG geef regelmatig voorlichting over verschillende onderwerpen en dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van themabijeenkomsten. We nodigen hiervoor (ervarings) deskundigen uit om burgers de juiste informatie te kunnen geven. Bestuursleden van OSOG praten mee in de gemeente Emmen over verschillende belangrijke zaken zoals de zorg en het WMO beleid. Ook schuiven zij vaak aan bij overleg met andere organisaties. Ook zijn wij ambassadeur zijn van het VN verdrag, we werken mee aan VN panels.

 

De OSOG is een autonome onafhankelijke overleg partner maar werkt waar mogelijk nauw samen met tal van andere overlegpartners. De OSOG positioneert zich daarbij als een “gehandicapten overleg advies partner”.

Ook U kunt bij OSOG terecht met uw klachten en vragen, we proberen dan samen met U een oplossing te vinden. Hiervoor schakelen we eventueel de hulp van andere relevante organisaties in. Dat kan bijvoorbeeld een patiëntenorganisatie zijn, de gemeente, een bepaald bedrijf of een instelling.  Mocht het niet lukken om een oplossing te vinden dan kunnen we eventueel ook samen de ombudsman inschakelen.

Vrijwilligers van OSOG schouwen regelmatig op toegankelijkheid en hanteren hierbij de nieuwe landelijke normen. Dit houdt in dat wij bijvoorbeeld voor U gaan kijken hoe gemakkelijk toegankelijk een openbaar gebouw of plein is.

De OSOG kent geen leden maar wel sympathisanten die zich bij ons gratis kunnen aanmelden om de OSOG te ondersteunen.

Wilt U ook sympathisant worden van OSOG?

Stuur dan een e-mailbericht aan:

secretariaatosog@gmail.com.

Wilt U mee praten binnen OSOG, of denkt uw organisatie een goede aanvulling voor OSOG te zijn? Ook dan nodigen wij U van harte uit om kennis te komen maken.

Samen staan we sterk, praat mee!

Zien wij U binnenkort op 1 van onze openbare vergaderingen?